Ture

U srcu Alpa sastaju se prošlost i budućnost: svjetski poznati spomenici Innsbrucka svjedoče o bogatoj povijesti - rame uz rame s postmodernističkom, vrhunskom arhitekturom poznatoj u međunarodnim razmjerima. Dođite i upoznajte tu fascinantnu mješavinu.
Hofburg, dvorac Ambras, Ottoburg i bazilika Wilten pripovijedaju o burnoj povijesti grada Innsbrucka koja je povezana s imenima kao što su Philippine Welser ili Andreas Hofer. Car Maksimiljian I. najpoznatija je osoba među onima koji su ostavili pečat u ovom gradu.

U njegove doprinose spada Zlatni krov (Goldenes Dachl) čiju je gradnju inicirao, te dvorska crkva u kojoj je pokopan. U novije doba, moderni arhitekti kao što su Dominique Perrault, koji je projektirao galeriju gradske vijećnice, i Zaha Hadid, poznata kao autorica skakaonice na Bergiselu, uvelike su doprinijeli oblikovanju grada. Sve je to dojmljiva pozadina za atraktivna događanja koja će vas oduševiti - od Festivala plesa (Tanzsommer) i Festivala srednjovjekovne glazbe (Festwochen) sve do Adventa u Innsbrucku.

Innsbruck je okružen prekrasnim planinama, a ondje se nudi doživljaj koji nikako ne smijete propustiti: vožnja na 2.000 metara visoki Seegrube, odakle se i ljeti i zimi pruža predivna panorama.

Godine 1964. i 1976. u Innsbrucku su se održale Zimske olimpijske igre. Otada ovaj grad ima i uvjerljive sportske argumente koji mu idu u prilog: u neposrednoj okolici nalaze se staze za skijanje, snowboard i skijaško trčanje, tereni za hodanje na krpljama i klizališta. Ljeti možete izabrati neko od atraktivnih područja, primjerice alpski park Karwendel ili Zirbenweg na Patscherkofelu, i baviti se aktivnostima kao što je biciklizam, brdski biciklizam, paragliding i planinarenje.